drs. Joost van Meurs (1961)

Uitgebreid profiel

Mijn stijl van werken kenmerkt zich door zowel het persoonlijke als het bedrijfsmatige te verbinden. Ik werk precies op het punt waar de individuele drijfveren raken met de organisatiedoelstellingen. Daarbij maak ik gebruik van principes van ‘boeren verstand’ en ‘stoutmoedigheid’. Veranderen is grenzeloos.
Ik word geraakt als mensen zich werkelijk openen voor de mogelijkheden en de rijkdom die er is. Het is mijn passie om dit te bereiken in organisaties en teams. Dan kan de vonk weer overslaan en worden mensen en organisaties effectiever.

 

COMPETENTIES:
Sterk in analyse, gevoel voor verborgen agenda’s en in staat die bespreekbaar te maken.
Resultaat gericht. Ik werk vanuit een overeengekomen opdracht waarin ik rollen en onderlinge verwachtingen duidelijk maak. En de doelstellingen van de organisatie vormen het kader voor de effectiviteit.
Gericht op het bevorderen van de autonomie. Als ik weer vertrek moet de klant (zowel als groep  a ls individueel) in staat zijn het proces verder te brengen.
Er zijn geen grenzen aan ‘ontwikkelen’. Een veranderingsproces is nooit klaar. Op enig moment is  de organisatie in staat die ‘waarheid’ te dragen en haar ontwikkeling verder te brengen.
Grote interesse in zowel mensen als processen. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik werk met het  verbeteren van de interactie tussen mensen in processen.

RECENTE OPDRACHTEN

Interimmanagement:
Heroriëntatie strategie Woningbouwcorporatie traject van 8 maanden waarin ik als rechterhand van de directeurbestuurder gewerkt heb aan wijzigingen in samenstelling van MT en opstellen van nieuwe strategie en bijbehorende bedrijfsplan.
Herpositionering intergemeentelijk samenwerkingsverband op het gebied van Welstandszorg met 52 aangesloten gemeenten. Traject van één jaar als projectleider waarin onderzoek en ontwerp van nieuwe positionering, creëren draagvlak bij aangesloten gemeenten ten behoeve van positieve besluitvorming bereikt is. Tegelijkertijd gewerkt aan ontwikkeling van bijbehorende deskundigheid van de uitvoeringsorganisatie.
Advies:
Diverse trajecten binnen woningbouwcorporaties betreffende ontwikkelen van cultuur tot een organisatie die in staat is bij de stakeholders de agenda op te halen en die leidend te laten zijn voor de eigen agenda, binnen de contouren van een stevige eigen visie en bedrijfsdoelstelling.
Training en coaching:
Bij alle trajecten die ik uitvoer,  programma’s op maat gemaakt ten behoeve van het halen van de doelstellingen. Programma’s gericht op teamontwikkeling, effectieve samenwerking, ontwikkeling leidinggevend kader, resultaatgericht werken, klantgericht handelen, conflicthantering etc.
Waar nodig, voer ik coaching uit, gericht op vergroten effectiviteit van gedrag en handelen bij de relevante organisatievraagstukken van dat moment.
Waar gewenst, schakel ik door naar persoonlijke ontwikkeling op een dieper niveau. Ik coach dan mensen bij het zelfstandig zetten van stappen in hun persoonlijk leiderschap.

OPLEIDINGEN

  • Bedrijfskunde HBO Utrecht 1992.
  • Theologie Universiteit Utrecht 1989.
  • Opleidingen NLP, TA en systemisch werk, Phoenix Utrecht .
  • Persoonlijke en spirituele ontwikkeling, de Ridhwanschool van A.H. Almaas en tantra.
  • Diverse leergangen,familieopstellingen, Professioneel Begeleiden van Organisaties.
  • RET-trainer, energetisch lichaamswerk.
  • Strategisch Personeelsmanagement, Careercounselor.

 

WERKERVARING

1998 – nu      Zelfstandige: Myriat procescoaching, Interim-management, advies en coaching

1995 – 1998   Regio Manager Outplacementbureau van Start Loopbaaninterventie

1992 – 1995   Trainer/Adviseur bij Schouten en Nelissen specialisme HRM-developement

1990 – 1992   Adviseur Mobiliteit en Opleidingen op de Universiteit Utrecht

1985 – 1990   Trainer Studievaardigheden, voorlichter Studiefinanciering Universiteit Utrecht